Spennende samarbeid mellom Danselaboratoriets ildsjeler Tone Pernille Østern og Elen Øyen

Grunnlegger av Danselaboratoriet Tone Pernille Østern og produsent/dansekunstner Elen Øyen har siden 2009 hatt et tett samarbeid. De har reist sammen i inn- og utland og undervist, holdt innlegg og workshoper basert på Danselaboratoriets grunnideer. Denne høsten har de hatt to oppdrag sammen:

13. oktober holdt Tone og Elen en workshop for Dans i Trøndelag og Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg under Koreda (Kortreist Dansefestival) på Inderøy. Workshopen omhandlet forskningsprosjektet “Tilgjengelige kunstnerskap?”.

8. november underviste Tone og Elen for masterstudenter på Stockholms konstnärliga högskola (SKH). De underviste en heldag, på emnet «Kropp och rörelse ur ett kritiskt perspektiv” som er en del av masterprogrammet Master in Dance Education in Stockholm.

Med andre ord: Elen og Tone har hatt en spennende høst, og er takknemlige for alle dører som Danselaboratoriet åpner opp! ❤️

(Bildebeskrivelse under hvert bilde!)

Bilde av Tone og Elen på Koreda på Inderøy. Mellom seg holder de boka med forskningsrapporten «Tilgjengelige kunstnerskap?», som de fortalte deltakerne på seminaret om. Begge har på seg røde gensere, og står i stil med hverandre. De smiler bredt.
Tone og Elen holder sitt fremlegg på Stockholms konstnärliga Högskola (SKH). Elen sitter i sin rullestol, Tone sitter ved siden av på en «vanlig» stol.
Elen viser en liten solo for studentene i Stockholm. Alle studentene viste sin egen korte solosekvens med en stol, som de fikk en halvtimes tid til å lage. Elen sitter på gulvet. Hun løfter bakhjulet på sin rullestol inn mot ansiktet, og ser gjennom eikene på det. Resten av rullestolen ligger ved siden av henne på gulvet. Hun har på seg gul T-skjorte.