KUNSTNERISKE LEDERE


– Kunstneriske ledere og produsenter i Danselaboratoriet –

Ingeborg Dugstad Sanders

Ingeborg var vikarierende kunstnerisk leder for Danselaboratoriet 2010-11, og tok over som kunstnerisk leder fra 2012.

Ingeborg er danser, pedagog og koreograf. Hennes utdannelse er en BA (Hons) Dance Theatre fra Laban Centre i London, PPU fra Kunsthøgkolen i Oslo (KHiO) og CMA fra LIMS i New York. I tillegg til å lede Danselaboratoriet er hun kuraterende produsent og produksjonsansvarlig ved DansiT – Koreografisk senter. Ved siden av driver hun dansetilbudet Rabalderdans for barnehagebarn, og jobber freelance som danser og koreograf.

Hjemmeside: www.idsanders.no

Anna Thu Schmidt

Anna har vært dansekunstner og produsent i Danselaboratoriet fra høst 2018-2021, og fra høsten 2022.

Anna er utdannet dansepedagog fra ArtEZ Institute for den kunsten Arnhem (NL), og har master i dansevitenskap fra NTNU i Trondheim. Hun har studert tradisjonell indonesisk dans på ISI Surakarta, og utførte flere improvisasjons-forestillinger i Indonesia. Anna fullførte Simonson lærerutdanning i New York City og Hatha Yoga lærerutdanning i Jogjakarta, Indonesia. Anna jobber som pedagog ved Samtidsdans for voksne og ImproDans Trondheim, og jobber freelance som dansekunstner med ulike tverrfaglige prosjekter med musikere og visuelle kunstnere.

Hjemmeside: www.annathuschmidt.com 

 

Nina Aune

Nina var kunstnerisk leder for Danselaboratoriet 2 fra 2015-2017, og var dansekunstner og produsent i ulike perioder for Danselaboratoriet fra 2014-2018, og fra 2021 – våren 2022.

Nina har master i Aktivitet- og Bevegelsesvitenskap fra NTNU, bachelor dansevitenskap fra NTNU og bachelor i Vernepleie fra HIST. Nina har også studert dans ved Laban Centre i London og Bårdar Akademiet, og er utdannet yogalærer fra YogaWorks. Nina har jobbet som produsent ved DansiT – Koreografisk senter og universitetslektor på vernepleierutdanningen ved NTNU, i tillegg til å være gruppetreningsinstruktør ved Sit Trening og freelance arbeid som dansekunstner med ulike prosjekter. Fra høsten 2022 har Nina og familien flyttet base til Voiron i Frankrike.

Tone Pernille Østern

Tone er grunnleggeren av Danselaboratoriet og Danseteateret. Hun var kunstnerisk leder for Danselaboratoriet i 2003-07, 2008-09 og 2011- 2012.

Tone er utdannet danser og pedagog, og fra år 2009 førsteamanuensis ved Program for lærerutdanning, NTNU, med doktorgrad i dansekunst fra Teaterhögskolan i Helsingfors. År 2001 startet hun en improvisasjonsarena for dansere med og uten funksjonshemming. Dette pilotprosjektet skulle etter hvert lede fram til Danselaboratoriet.

Tone startet prosjektet basert på et ønske om et mer mangfoldig dansefelt der ulike kropper, aldre og livserfaringer blir tatt til vare i kunstformen. Med Danselaboratoriet ønsket Tone å tøye og bøye både dansere og ideer om hva dans kan være, som en kunstform i stadig bevegelse og forandring. Danselaboratoriet ble så etablert i 2003 som en kunstnerisk gruppe og samtidig utviklingsprosjekt for Tones doktorgrad i dansekunst.

Tone var kunstnerisk leder for Danselaboratoriet årene 2003-07, 2008-09 og 2011- 2012. År 2007-08 skrev hun på sin doktorgrad på heltid. Fra 2009 har hun jobbet heltid på lærerutdanningen ved NTNU, med fortsatt fokus på kroppslig læring, mangfold og inkludering, og ofte i samarbeid med Danselaboratoriet.

Hjemmeside Inclusive Dance Company: www.dance-company.no

Susanne Rasmussen

Susanne var kunstnerisk leder 2007-08.

Susanne har jobbet som pedagog, danser og koreograf i Trondheim kommune, bl.a gjennom prosjekt MOVE, Cirka teater og Danselaboratoriet. Hun jobber nå som avdelingsleder for scenekunst i Trondheim kommunale kulturskole.

I Danselaboratoriet var hun koreograf for forestillingen Body bending, et samarbeid mellom Danselaboratoriet og Pas Dansekompani. Inspirasjonen var musikk som blander sjangre, kulturelt ståsted og ulik dynamikk.

Mari Flønes

Mari var kunstnerisk leder for både Danseteateret og Danselaboratoriet fra 2009-10.

Mari var dansekonsulent i DansiT fra 2009-2014 hvor hun blant annet produserte Multiplié dansefestival. Hun har jobbet som danser for ulike koreografer som Moltrix scenekunst/Linda Birkedal, Luis Della Mea, Inclusive Dance Company, Rhode Aas produksjoner og Dybwikdans. Mari har i tillegg vært aktiv med egne prosjekter, både skapende og kunstpedagogiske, i samarbeid med kunstnere fra alle kunstformer. Mari mottok i 2011 Statens kunstnerstipend, arbeidsstipend for yngre kunstnere.

Mari har i flere år vært bosatt i Frankrike hvor hun var involvert i ulike community arts-prosjekt gjennom organisasjonen Danse à tous les Etages og ved kulturhuset Le Triangle. I 2019 fullførte Mari en master i utdanning og forskning ved Université Rennes 2. Siden 2019 gjennomfører Mari en PhD ved Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag. Forskningsprosjektet er et samarbeid med fire grunnskolelærere og utforsker koreografi-didaktiske sammenvevinger gjennom et danseprosjekt i grunnskolen.

I Danselaboratoriet har Mari danset i kortfilmen Café Burlesque og forestillingen Kropp a’long. I 2009/2010 var Mari kunstnerisk leder og pedagog for gruppa hvor hun i samarbeid med danserne utviklet koreografien «Spag-hat». Sammen med danser Elen Øyen, har Mari undervist workshops i improvisasjon i regi av Danselaboratoriet bl.a. i Finland og Norge.

Hjemmeside: www.mariflones.no