Besøk av gjestekunstnere Nefeli Gioti og Olga Regitze Dyrløv Høegh

På de to siste øvingene har Danselaboratoriet hatt besøk av gjestekunstnere ved DansiT og Lademoen Kunstnerverksteder sitt tverrfaglige residenssamarbeid, som har leda spennende klasser med oss!

Nefeli Gioti er en gresk koreograf, danser og danseforsker med base i Stockholm. Hun arbeider også som dramaturg i ulike samarbeid. Nefeli har en MFA i koreografi fra Stockholm University of the Arts (SKH), studerte samtidsdansepraksis ved Tanzfabrik i Berlin, og gikk på “Theory of Performance Practices” ved Kapodistrian Athens University.

Sammen med Nefeli utforska vi blant annet hvordan det er å danse i mørket, sammen og alene. Hva skjer med dansen i mørket? Hvilke muligheter åpner seg, og hvilke begrensninger kommer fram? Hvordan påvirker lyd- og lysimpulser oss når vi danser i mørket?

Olga Regitze Dyrløv Høegh er dansk scenograf og kostymedesigner. Arbeidet hennes er en kunstnerisk og filosofisk undersøkelse av tingenes kraft. Hun utforsker ulike objekters tegn og meningssystem og iscenesetter dem på nytt, og bringer frem de tilsynelatende absurde betydningene mennesker har tildelt livløse ting.

Olga presenterte en ny ramme for utforsking av bevegelseskvaliteter. Hun delte opp rommet i fiktive linjer der de ulike linjene representerte forskjellige måter å bevege seg på – slow motion, å bli dratt gjennom rommet, sidelengs bevegelse og motstand. Det ble en gøyal lekeplass som skapte mange spennende relasjoner og øyeblikk.

Tusen takk for besøket Nefeli og Olga! 🩷 Det var lærerikt!

Bildebeskrivelse under hvert bilde.

Fra Nefeli sin klasse 16. oktober. Flere dansere på gulvet. Noen står, noen sitter på gulvet, noen sitter i rullestol. Nefeli sitter på gulvet til venstre i bildet.
Fra Olga sin klasse 23. oktober. Flere dansere på gulvet. Noen står, noen sitter i rullestol, en person ligger på gulvet. Danserne er plassert nærmest i en diagonal linje gjennom rommet. Noen har kroppskontakt, andre ikke. Olga står til høyre i bildet.