DANSERE


– Danserne i Danselaboratoriet –

Vibeke Meland (hun)

Vibeke har vært med i Danselaboratoriet siden oppstarten i 2001. Det hun liker best med å danse er å bevege seg. Hun liker dans med fart i, og å bevege mye på kroppen. Vibeke liker også å dra på tur, bake og være sammen med venner og familie.

Liv-Karin Alm (hun)

Liv-Karin har vært med siden 2004. Det beste med dans er å bevege seg, og å lære seg forskjellige måter å bruke kroppen på, kroppsbeherskelse og å stole på seg selv. Hun liker også å være med på ulike kulturelle arrangementer, synge i Trondheimskoret, spille piano og surfe på nettet.

Foto: Klipp og Lim

Elen Øyen (hun)

Elen har vært med siden høsten 2005. Det beste hun vet med å danse er å improvisere. I improvisasjon kan man gjøre det man føler for der og da, og ikke tenke på faste trinn og koreografi. Det kan ikke gå galt! Utenom å danse, elsker Elen å høre musikk og gå på konserter, være sammen med venner og familie, se film, være på fotballkamp, se sport på tv, og drikke kaffe.

Urszula Borowiec (hun)

Urszula har vært med siden 2005. Hun liker alle former for dans, men er spesielt glad i improvisasjon og skapende dans. Foruten dans liker hun å trene, gå tur, dra på kino, bowling og konserter.

Anne Marit Ligaard (hun)

Anne Marit har vært med siden høsten 2010. Hun danser fordi hun MÅ bevege seg. Dans er for henne en morsom og interessant måte å kommunisere med andre på, og en herlig måte å forholde seg til musikk på. Hun danser også tango, og liker godt å lese bøker, drikke te, se på havet og spille piano.

Foto: Arne Hauge

Didrik Austmo Pedersen (han)

Didrik har vært med siden høsten 2014. Han syns det er veldig gøy å være med, og å bli sprek og myk. Han er generelt veldig interessert i dans. Ellers er han glad i musikaler. Han trener tre ganger i uka, og han er med i teater. Han har vokst opp i et teatermiljø, så det passer han godt å opptre.

Foto: Juliane Schutz

Alex Haugen (han)

Alex har vært med siden 2017. Han har alltid likt all slags dans og er veldig glad i å danse i Danselaboratoriet. Han liker også teater, høre på musikk, se på film og være med venner. 

Hanne Brandhaug (hun)

Hanne har vært med siden 2017. Hanne blir lykkelig av dansing! Når Hanne danser kan hun gå inn i sin egen boble. Da flyr tankene ut og da er det bare henne og musikken som strømmer gjennom henne. Hanne driver også med teater i Sjiraffen kultursenter i teatergruppa Integretto, og hun liker fargerike klær og spansk og klassisk musikk.

Kristine Iris Gjøvikli-Drysdale (hun)

Kristine har vært med siden høsten 2019. Kristine liker å finne rytmen når hun danser. Noen ganger er det også fint å danse uten musikk. Og så er det veldig gøy å improvisere! Kristine er også aktiv i Sjiraffen kultursenter der hun er med i teatergruppene Integretto og Sikksakk. Hun er veldig glad i å stå på scenen.

Tobias Navarro Schröder (han)

Tobias begynte i Danselaboratoriet høsten 2020. I dansen kan Tobias samle det han ser, hører, lukter, og sine minner, håp og frykt for fremtiden. Det viktigste er hva han føler i øyeblikket. Alt kan leve og dø i kroppens stadig skiftende skulptur. Tobias synes improvisasjonsdans er så gøy! Han elsker å lære av forskjellige mennesker, språk og kulturer, og ta lange turer i naturen. En annen lidenskap er å oppdage ny kunnskap om sinnet og hjernen vår gjennom yrket hans som kognitiv nevrovitenskapsforsker.

Gunhild Løhre (hun)

Gunhild ble kjent med Danselaboratoriet gjennom samarbeidsprosjektet “Quantum Entanglement” i 2021. Våren 2022 var hun med som danser i DansiTs 20 års jubileumsutsilling og koreografien “Nattegalen”, og fra høsten 2022 ble hun med på fast basis. Gunhild elsker å danse, og jobber med dans hver dag. Gjennom danseimprovisasjon liker hun å finne nye baner for kroppen å bevege seg i, og ulike måter å møte mennesker på.

Nikolai Krogtoft Grøtte (han)

Nikolai har vært med siden høsten 2022.
Han liker å danse og bevege på kroppen. Han liker også å spille fotball og spille i korps.

Andrea Winsnes (hun)

Andrea ble med i Danselaboratoriet vårsemesteret 2023. I Danselaboratoriet får hun gjøre det hun liker best, nemlig å utforske bevegelse sammen med andre. Andrea er spesielt interessert i kontaktimprovisasjon, og synes det er spennende å danse utendørs i naturen og i bybildet. På fritiden liker hun å være med familie, gå på kino, og gå tur med hunden sin. 

Alex Jenssen Wille (hen / de)

Alex begynte i danselaboratoriet høsten 2023. For Alex er dans den beste måten å uttrykke følelsene sine på og kommunisere med andre. I tillegg til å danse, gjør de tilfeldige nakenforestillinger, maleri, fotografering og queer-aktivisme.

Kjersti Marie Kvam (hun)

Kjersti Marie har vært med i Danselaboratoriet siden våren 2023. Kjersti Marie ser på dansen som et sted å bli bedre kjent med seg selv, og hvor hun møter nye mennesker. Hun liker å fotografere, meditere, oppleve ulike former for kunst og være sammen med familie og venner.

Emily Daisy Colton (hun)

Emily begynte i Danselaboratoriet i august 2023. Hun setter pris på det gjennomtenkte og imøtekommende miljøet selskapet skaper. Dansen lar henne leve i øyeblikket, og hun nyter hvor spesielt det føles å bli kjent med menneskene rundt seg gjennom bevegelse. På fritiden liker Emily å drikke te og tilbringe tid med venner, familie og katt.

Lise Emilsen Klevstuen (hun)

– permisjon

Lise har vært med i ulike perioder siden høsten 2012. Dansen for Lise er kroppens språk. Det er en måte å uttrykke seg på som føles naturlig og nødvendig. Når hun danser kan hun legge fra seg alle bekymringer og hemninger. Dans er frihet! Utenom dansing er Lise glad i det meste av kultur – film, musikk, bøker, tegneserier og scenekunst.

Foto: Juliane Schütz (On Display, 2019)

Borghild Bromstad (hun)

– permisjon

Borghild har danset i Danselaboratoriet siden 2005. Hun syns det er gøy å danse sånn som vi danser i Danselaboratoriet. Mye morsommere enn dans med faste trinn, som for eksempel ringdans. Foruten å danse, er hun med i teatergruppa Integretto. Integretto har i likhet med Danselaboratoriet mye improvisasjon, og det er noe Borghild liker veldig godt.

Marthe Sofie Pande-Rolfsen (hun)

– permisjon

Marthe har vært med siden 2017. Hun har danset nesten hele livet og startet med å danse klassisk ballett og jazzdans. Nå er det improvisasjon og samtidsdans hun elsker mest, fordi det er fritt, lekent, utforskende, skapende og ikke minst inkluderende. Hun liker å utforske nye og uvanlige bevegelsesmønstre og å samskape sammen med de andre i Danselaboratoriet.

Kristin Nerdal (hun)

– permisjon

Kristin har vært med siden høsten 2018. Dansen betyr mye for henne. Hun liker dans fordi man ikke bruker ord, men kroppsspråk. Man kan uttrykke tanker og følelser, om man er glad, trist eller sur. Kristin syns det er spennende å danse på forskjellige måter, alene eller i grupper, høyt eller lavt ned på gulvet.

Freddi Schnellinger (han)

Freddi var praktikant i Danselaboratoriet høsten 2022 / våren 2023, på utveksling gjennom studieprogrammet Erasmus. Freddi har danset siden han var barn. Danselaboratoriet tilbyr ham et ideelt sted å dele sin entusiasme for dans med andre dansere i et kreativt fellesskap der han umiddelbart følte seg komfortabel. Han liker spesielt godt å utforske, improvisere og koreografere sammen. Foruten å danse liker han å spille cello, male, møte venner og gå turer.

Tidligere dansere:
Annie Newsam, Cláudia Carvalhido, Ingrid Anita Nås, Polina Timina, Jenneke de Beer, Ylva Cecilie Vestrheim, Barbro Rønning, Bente Bjerkan, John Fung, Celine Meillaud, Linna Li, Aleksandar Isailovic, Anne Karin Ekenes, Ingrid Rogndahl, Frøy Elise Reitan, Ane Røvik Wahlen, Silje Brødreskift Høyden, Claudia Cazorla, Finn Adrian Jorkjen, Helga Rogne, Svetlana Stokke, Matilda Rolfsson, Sara Guldmyr, Amanda Varhaugvik, Yngvild Rønning, Cecilie Moxns, Maria Roisin Sundt, Ingrid Remmen, Miriam Myrvang, Ida Pape Pedersen, Janne Fjeltvedt Pedersen, Nora Sitter, Gry Anette Stoa, Hanne Dihle, Karoline Mikkelsen, Hanne Gullvik, Mari Flønes, Line Strøm, Audun Mollan Kristoffersen, Elisabeth Denstad, Katrine Høgmo, Lena Rønnsberg, Sarah Lundhaug Andresen, Ingvild Fjærli, Eva Aagaard, Per Erik Walslag, Julie Dziwde, Marit Magnussen, Hege Bergum, Marita Løvmo Iversen, Nina Therese Aune, Luis Della Mea, Arnhild Staal Pettersen.