Utstilling i Kunsthall Trondheim under Multiplié dansefestival 2018

Velkommen til utstilling med foto, film, lyd, tekst og live performance på Kunsthall Trondheim: Danselaboratoriet og Danseteateret – improvisasjon, koreografi og kunstnerisk utviklingsarbeid gjennom 15 år

Utstilling

Danseteateret 55+ er en gruppe seniordansere som ukentlig jobber med skapende dans / samtidsdans. Danselaboratoriet er en tilsvarende gruppe for voksne med og uten funksjonshemming. Begge gruppene er tilbud i regi av Kulturenheten i Trondheim kommune, henholdsvis Seniorkultur og Tilrettelagt fritid.

Multiplié dansefestival ble etablert av Inclusive Dance Company i 2004, i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden og Kulturenheten i Trondheim Kommune. Utgangspunktet for festivalen, da ved navn Trondheim Community dance festival, var å skape en arena, plattform og nettverk for Danselaboratoriet og Danseteatret 55+. Festivalen har deretter blitt arrangert annenhvert år, og har stadig vokst i størrelse, omfang og profesjonalitet. DansiT ble medarrangør av festivalen i 2010, og overtok ansvaret og eierskapet i 2012. Danselaboratoriet og Danseteateret 55+ har siden begynnelsen medvirket på ulike måter ved alle festivalene.

Denne utstillingen reflekterer de to gruppenes historie, utvikling og pågående arbeid gjennom foto, film, artikler, lyd og bevegelse.

ÅPNINGSTIDER:
Kunsthall TrondheimKongens gate 2
Onsdag 11. april til fredag 13. april: kl 16.00 – 18.00 
Lørdag 14. april: kl 11.30 – 13.30
Inngang: kr. 50,-
(Inkluderer også filmverket Spirit Labour)

MEDVIRKENDE:
Kurator: Agnieszka Foltyn
Assistent: Per Stian Monsås
Foto: Arne Hauge
Videodokumentarer: Pekka Stokke og Daniel Almli
Lyd/musikk komposisjon: Luis Della Mea
Medskapende utøvere: Danselaboratoriet og Danseteateret 55+
Kunstnerisk leder Danselaboratoriet: Ingeborg Dugstad Sanders
Kunstnerisk leder Danseteateret 55+: Arnhild Staal Pettersen
Gruppenes opphavskvinne, PhD og artikler: Tone Pernille Østern