Danselaboratoriet og Danseteateret overføres til DansiT!

Før vi tar juleferie vil vi sørge for at alle våre følgere har fått med seg disse store nyhetene: Fra 01.11.2021 har drift av både Danselaboratoriet og Danseteateret blitt overført til DansiT!

Begge gruppene ble grunnlagt av Tone Pernille Østern, og har siden 2003 og 2005 ligget under henholdsvis Tilrettelagt fritid og Seniorkultur i Kulturenheten i Trondheim Kommune. DansiT ble etablert i 2001, og har i løpet av 20 års virksomhet samarbeidet tett med Kulturenheten om drift av gruppene slik at de hele tiden har hatt en tett tilknytning til det profesjonelle dansekunstfeltet.

I 2020 kom DansiT inn på statsbudsjettet, og med sikker finansiering og en utvikling/omdefinering til koreografisk senter ble det et naturlig og viktig skritt å innlemme Danselaboratoriet og Danseteateret som en del av DansiTs virksomhet.

Vi vil takke Kulturenheten og Trondheim Kommune for opp mot 20 år med satsing på dans gjennom forvaltningen av disse gruppene – det har vært helt avgjørende for hvor vi står i dag! Vi gleder oss til å samarbeide videre på nye måter!

Foto: Arne Hauge
“En sang fra oss” av Mia Habib
– koreografisk utviklingsprosjekt / samproduksjon mellom DansiT og Kulturenheten under Multiplié 2016 med turné til helse- og velferdssenter i Trondheim