QUANTUM ENTANGLEMENT (2021)


Et stedsspesifikt prosjekt skapt under lockdown av trioen Guo/Løhre/Schmidt, med dansere fra Danselaboratoriet og Danseteateret.

Quantum entanglement (kvantesammenfiltring) er et fenomen innenfor kvantemekanikken der et eller flere objekter må beskrives som en helhet selv om de flyttes til ulike steder i rommet. Einstein referert dette fenomenet som “spooky action at a distance”.

Quantum entanglement utforsker samspill og tilhørighet til tross for fysisk avstand. Hva gjør sosial distansering med oss som mennesker?

I samarbeid med Danselaboratoriet og Danseteateret 55 +, vil Quantum Entanglement #2 dele flere historier fra pandemien, sett fra ulike menneskers perspektiv.

Forestillingen spilles i et lokale med store vinduer, med hver sin tilhørende danser/dansere, som representerer ulike hjem og ulike rom. Som når man ved en sen kveldstur er på vandring i nabolaget og ser en opplyst leilighet. Man får lyst til å få et glimt inn i en fremmeds liv. Du ser mennesker, i hvert sitt fysiske og mentale rom. Et menneske i isolasjon, i frustrasjon, i kjedsomhet. Du ser en danser med en lengsel etter en partner. Nærhet søkes, duetter formes, på avstand. Musikk spilles og former en kobling mellom verdenene. Objektene er en del av en helhet, på lang avstand. Som de fraskilte partiklene som fortsatt reagerer avhengig av hverandre.

MEDVIRKENDE:

Av: Guo/Løhre/Schmidt – Anna Thu Schmidt, Gunhild Løhre, Björn Guo

Dansekunstnere: Anna Thu Schmidt, Gunhild Løhre og medlemmer av Danselaboratoriet og Danseteateret

Musikere: Björn Guo, Tor Haugerud (lørdag) / Bergmund Waal Skaslien (søndag)

Støttet av: Sparebank 1 SMN, Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Bilhuset A/S

Co-produsert av: DansiT

FORESTILLINGER:

09.10 In2it International Dance Festival, Kristiansund

23.10 og 24.10 på Bilhuset Midtbyn i Kjøpmannsgata 41, Trondheim. 

20.11 Torgkvartalet Kjøpesenter, Stjørdal

Bilder av Susann Jamtøy