CIRCLES AND SWING! (2022)


Danseteateret presenterer Circles and Swing! av gjestekoreograf Nønne Mai Svanholm (DK) – et verk sentrert rundt en diger speilkule basert på vekslende rotasjoner, vendinger, sirkler og spiraler, der forandring sakte kommer frem. 

En stor speilkule henger livløst fra taket, farlig nær gulvet. I den sparsomme belysningen er speilkulen en mørk enhet, men når en enkelt lysstråle treffer den, forvandles gulvet, taket og veggene til en stjernehimmel der speilkulen svever som en ensom planet i universet. Unge og gamle kropper sirkulerer rundt i sfæren, mens deres forvrengte og flyktige bevegelser reflekteres i speiloverflatene og blander seg med silhuettene av publikum. Sakte endrer speilkulen karakter fra å være sentrum for den rituelle og meditative vandringen til å suse gjennom luften som et farlig og potensielt dødelig prosjektil. Speilkulen, akkurat som Foucaults pendel, viser tidens gang, jordens rotasjon, og setter potensialet til liv og ressurser i perspektiv.

MEDVIRKENDE:

Utøvere: Jenneke de Beer, May Lisa Bolkan, Cathrine Churchill, Randi Iversen, Astrid Loe Johansen, Allan Krill, Gunhild Løhre, Inger Nestvold, Margit Ryum, Anna Thu Schmidt, Freddi Schnellinger, Alison Sippel, Inger Johanne Tangen

Koreografi og lysdesign: Nønne Mai Svalholm
Komponist: Thomas Wernberg
Tekniker: David Nicolas Abad

FORESTILLINGER:

Forestillingen ble vist den 17 og 18. November 2022 på Rosendal Teater i Trondheim.

Nønne Mai Svalholm er basert i Aarhus i Danmark, der hun jobber konseptuelt og tverrfaglig med koreografi, dans, lysdesign, skulptur og installasjonskunst.

http://svalholm.dk

Circles and Swing! er en nytolkning av verket Circuit (2016), som var Nønne Mai Svalholms første verk i trilogien “Rethink Ageing/Rethink Choreography”. Circuit ble fremført på BORA BORA – Dance & Visual Theatre i Aarhus med en påfølgende turné over hele Danmark. Circles and Swing! fremføres av Danseteateret 55+ og fire lokale profesjonelle dansekunstnere.

Jeg har længe drømt om at samarbejde med DansiT – Koreografisk senter i Norge, fordi de har en særlig indsigt og viden om arbejdet med ældre og koreografisk arbejde. Det har været et fantastisk samarbejdet og jeg glæder mig meget til premieren. 

Circles and Swing! er min første forestilling skabt med ønsket om mere bæredygtig international turné. Med dette turnéformat ønsker jeg at skabe en dybere kontakt til og en undersøgelse af det lokale potentiale og det kunstneriske møde på tværs af generationer. Samtidig er det bedre for klimaet at det kun er meg og forestillingen der rejser afsted på turné sammen. – Nønne Mai Svalholm