Lær deg dansen “Sjef i eget hjem”!

Danselaboratoriet feirer Dansens Dager 2020!

I 2019 begynte vi å jobbe med temaet “Hjem, kjære hjem”, og vi har ved flere anledninger vist koreografier fra prosjektet. Dette semesteret skulle vi avslutte med en helaftens forestilling på Rosendal Teater, men nå er den utsatt på ubestemt tid.

Dermed er det en glede for oss å dele koreografien “Sjef i eget hjem” med dere – utført nettop fra våre egne hjem der vi danser nå om dagen. Koreografien er inspirert av en tekst som Turi har skrevet (som hun leser i starten av filmen), og på en solo hun har laget basert på teksten.

Dansere: Turi Kanutte Haugen, Hanne Brandhaug, Elen Øyen, Borghild Bromstad, Bente Bjerkan, Kristin Nerdal, Urszula Borowiec, Vibeke Meland, Liv-Karin Alm, Marthe Sofie Pande-Rolfsen, Anna Thu Schmidt, Ingeborg Dugstad Sanders

Her kan du lære deg koreografien!

Ingeborg tar deg gjennom dansen steg for steg.

Musikk: Fx-M Black Beats – Blood (Spotify)

Til deg som danser: Det viktige er ikke å gjøre alle bevegelsene riktig! Fokuser på “attitude”, på å kjenne rytmen og grooven i musikken, og gjerne “bounce” litt i knær og overkropp. Og ikke minst – kos deg med dansen og ha det gøy! 

OPPSKRIFT:
Intro (2×8): Stå i sjefsposisjon med armene i kryss (mens du hører 4 “smell”)

1. Improvisasjon – klær (4 x 8): Ta på klær med bestemte bevegelser, bruk rytmen i musikken
2. Frys (2 x 8): Frys på “bremselyd” / når rytmen stopper og stå helt stille i en frys (danserne Turi og Hanne danser solo på denne delen!)
3. Vaske bordet (2 x 8): Vaske et usynlig bord med hendene på egen måte. Rett deg opp med begge armene ned på slutten av den siste åtteren
4. Svingedans (2 x 8): Sving begge armene fra side til side 4 ganger (venstre – høyre – venstre – høyre) mens overkroppen svinger motsatt vei (1-2-3-4) / vreng seig genser over hodet (5-6-7-8). Gjør det hele to ganger.
5. Vaske bordet (2 x 8): Vask et usynlig bord med hendene på egen måte. Slutt med armene i kryss på “bremselyd”.

Hele koreografien repeteres to ganger, men i andre runde bytter vi ut improvisasjonsdelen “klær” med “matlaging”!

Sluttposisjoner (2 x 8): Lag dine egne “sjef”-statuer på hvert smell / 4 smell. Avslutt med armene i kryss og nikk med hodet til rytmen av musikken (musikken fader ut).

Hvis noen av dere har lyst til å dele film av at dere danser med oss, så er dere hjertelig velkommen til å legge det ut og tagge oss på facebook eller instagram, eller sende det til oss. 

GOD FORNØYELSE – OG GRATULERER MED DANSENS DAGER 2020!