UTSTILLING: DANSELABORATORIET OG DANSETEATERET 55+ (2018)


Improvisasjon, koreografi og kunstnerisk utviklingsarbeid gjennom 15 år

En utstilling på Kunsthall Trondheim, som gjennom foto, film, artikler, lyd og bevegelse reflekterer Danselaboratoriets og Danseteaterets historie, utvikling og pågående arbeid.

Danseteateret 55+ er en gruppe seniordansere som ukentlig jobber med skapende dans / samtidsdans. Danselaboratoriet er en tilsvarende gruppe for voksne med og uten funksjonsnedsettelser. Begge gruppene var gjennom mange år tilbud i regi av Kulturenheten i Trondheim kommune, henholdsvis i avdelingene Seniorkultur og Tilrettelagt fritid.

Multiplié dansefestival ble etablert av Inclusive Dance Company i 2004, i samarbeid med Teaterhuset Avant Garden og Kulturenheten i Trondheim Kommune. Utgangspunktet for festivalen, da ved navn Trondheim Community dance festival, var å skape en arena, plattform og nettverk for Danselaboratoriet og Danseteatret 55+. Festivalen har deretter blitt arrangert annenhvert år, og har stadig vokst i størrelse, omfang og profesjonalitet. DansiT ble medarrangør av festivalen i 2010, og overtok ansvaret og eierskapet i 2012. Danselaboratoriet og Danseteateret 55+ har siden begynnelsen medvirket på ulike måter ved alle festivalene.

MEDVIRKENDE:

Kurator: Agnieszka Foltyn

Assistent: Per Stian Monsås

Foto: Arne Hauge

Videodokumentarer: Pekka Stokke og Daniel Almli

Lyd: Luis Della Mea

Medskapende utøvere: Danselaboratoriet og Danseteateret 55+

Kunstnerisk leder Danselaboratoriet: Ingeborg Dugstad Sanders

Kunstnerisk leder Danseteateret 55+: Arnhild Staal Pettersen

Gruppenes etablerer, PhD og artikler: Tone Pernille Østern